Víte jak správně připravit rybu na venkovním grilu?
- Grilujte nejlépe čerstvou rybu. Čerstvost poznáte tak, že ryba lehce voní vodou, a má lesklé, bystré oko. Kůže je pevná, potažená slizem. Žábry musí být červené až nafialovělé
- Čerstvá ryba vydrží v lednici až 4 dny, proto ji zbytečně nemrazte
- Pokud máte rybu mraženou, rozmrazujte jí pozvolna vložením do chladničky, nebo dejte rybu do sáčku a takto do studené vody. Nerozmrazujte v mikrovlnce, lehce se stane, že rybu v některých částech uvaříte
- Rybu před grilováním osušte papírovým ubrouskem
- Nenasolujte maso předem, ale až v závěru grilování, nebo přímo na talíři. Použijte hrubozrnnou sůl
- Maso pokládejte na mastný rošt, nebo použijte grilovací vaničku
- Grilujeme nejprve kůží dolů a o něco delší dobu než na straně bez kůže
- Nejlepší je grilovat bez tuku, a až na závěr nechte na rybě rozpustit máslo s trochou bylinek. Koření používejte raději méně
- Rybu grilujte spíš na okraji roštu
- Pokud máte raději rybu bez kůže, tak ji odstraňujte až po grilování