1. Grilujte nejlépe čerstvou rybu. Čerstvost poznáte tak, že ryba lehce voní vodou, a má lesklé, bystré oko. Kůže je pevná, potažená slizem. Žábry musí být červené až nafialovělé
  2. Čerstvá ryba vydrží v lednici až 4 dny, proto ji zbytečně nemrazte
  3. Pokud máte rybu mraženou, rozmrazujte jí pozvolna vložením do chladničky, nebo dejte rybu do sáčku a takto do studené vody. Nerozmrazujte v mikrovlnce, lehce se stane, že rybu v některých částech uvaříte
  4. Rybu před grilováním osušte papírovým ubrouskem
  5. Nenasolujte maso předem, ale až v závěru grilování, nebo přímo na talíři. Použijte hrubozrnnou sůl
  6. Maso pokládejte na mastný rošt, nebo použijte grilovací vaničku
  7. Grilujeme nejprve kůží dolů a o něco delší dobu než na straně bez kůže
  8. Nejlepší je grilovat bez tuku, a až na závěr nechte na rybě rozpustit máslo s trochou bylinek. Koření používejte raději méně
  9. Rybu grilujte spíš na okraji roštu
  10. Pokud máte raději rybu bez kůže, tak ji odstraňujte až po grilování