1.  Grilujte nejlépe čerstvou rybu. Čerstvost poznáte tak, že ryba lehce voní vodou, a má lesklé, bystré oko. Kůže je pevná, potažená slizem. Žábry musí být červené až nafialovělé

2.  Čerstvá ryba vydrží v lednici až 4 dny, proto ji zbytečně nemrazte

3.  Pokud máte rybu mraženou, rozmrazujte jí pozvolna vložením do chladničky, nebo dejte rybu do sáčku a takto do studené vody. Nerozmrazujte v mikrovlnce, lehce se stane, že rybu v některých částech uvaříte

4.  Rybu před grilováním osušte papírovým ubrouskem

5.  Nenasolujte maso předem, ale až v závěru grilování, nebo přímo na talíři. Použijte hrubozrnnou sůl

6.  Maso pokládejte na mastný rošt, nebo použijte grilovací vaničku

7.  Grilujeme nejprve kůží dolů a o něco delší dobu než na straně bez kůže

8.  Nejlepší je grilovat bez tuku, a až na závěr nechte na rybě rozpustit máslo s trochou bylinek. Koření používejte raději méně

9.  Rybu grilujte spíš na vnějším okraji roštu

10.  Pokud máte raději rybu bez kůže, tak ji odstraňujte až po grilování