Víte, jak správně připravit rybu na venkovním grilu?

Přinášíme vám základní desatero, které vám pomůže při venkovní grilování ryb na našich grilovacích roštech.


1.  Grilujte nejlépe čerstvou rybu. Čerstvost poznáte tak, že ryba lehce voní vodou, a má lesklé, bystré oko. Kůže je pevná, potažená slizem. Žábry musí být červené až nafialovělé.

2.  Čerstvá ryba vydrží v lednici až 4 dny, proto ji zbytečně nemrazte.

3.  Pokud máte rybu mraženou, rozmrazujte jí pozvolna vložením do chladničky nebo dejte rybu do sáčku a takto do studené vody. Nerozmrazujte v mikrovlnce, lehce se stane, že rybu v některých částech uvaříte.

4.  Rybu před grilováním osušte papírovým ubrouskem.

5.  Nenasolujte maso předem, ale až v závěru grilování, nebo přímo na talíři. Použijte hrubozrnnou sůl.

6.  Maso pokládejte na mastný grilovací rošt, nebo použijte grilovací vaničku.

7.  Grilujeme nejprve kůží dolů a o něco delší dobu než na straně bez kůže.

8.  Nejlepší je grilovat bez tuku, a až na závěr nechte na rybě rozpustit máslo s trochou bylinek. Koření používejte raději méně.

9.  Rybu grilujte spíš na vnějším okraji roštu.

10.  Pokud máte raději rybu bez kůže, tak ji odstraňujte až po grilování.